Технологія приготування українських страв
Справжній кухар повинен — готувати не тількі смачну їжу але й здорову, супи, м'ясні страви, гарніри, салати і багато
інших страв. Будь-яка страва повинна виходити не лише смачною, але і красивою. Отже, треба навчитися її оформляти, починаючи від нарізання фруктів, овочів і закінчуючи мистецтвом подачі блюда на стіл.Крім того, потрібно знати особливості фізіології людини і правила поєднання продуктів - це дасть змогу грамотно скласти меню. А ще кухареві слід запам'ятати норми зберігання і обробки різних продуктів, уміти розраховувати кількість калорій у тому чи іншому блюді й відрізняти якісні продукти від зіпсованих. Щоб оволодіти всіма тонкощами мистецтва приготування їжі, треба знати дуже багато чого. Справжній кулінар повинен бути людиною, освіченою в галузі хімії, біології, біохімії, фізіології харчування. Адже їжа це основа життя, джерело енергії. Без їжі життя немислиме.Ви навчитеся готувати різні страви, розробляти власні рецепти, експериментувати і, нарешті, станете справжнім професіоналом своєї справи.Для бажаючих стати кухарем важлива так звана поварская хватка: він повинен бути швидкий, сноровист і зібраний, а руки повинні бути дуже спритними.Кухар повинен бути акуратний і охайний.Ідеально виконувати всі процеси приготування страви.
Вступне заняття з курсу технологія приготування українських справ
Інструменти, інвентар, посуд, що використовується при обробці овочів
Технологія приготування бісквітного тіста
Пиріг з бісквітного тіста
Вафельний тортик
Салат олів'є
Приготування вареників
Коментарi